RSS

~~ Ada hikmah apa yang berlaku ~~

 
 
 
 
 
          Bosan pulak dok sorang-sorang.. Encik suami g main badminton.. Mmg tiap2 malam selsa ng jumaat dy g main.. Tggallah aku sorang kt bilik.. Kadang2 kalau ibu, kluar, aku ikot la.. Takut jgk dok umah sorang.. Dok dalam bilik sorang tu aku tahan lagi ..haha..

          Perkara biasa, bila dok sorang.. mcm2 ku buat.. Tapi malam ni, aku rasa mcam nk baca blog TTCians.. Suram hati aku.. Aku cuba cari kos rawatan dekat LPPKN, dekat hospital kerajaan.. Aku saja cari yang murah. Yela, aku pun xkeja lagi.. Sebelum ni, pernah tanya AN-NUR, tapi kos dy 800- 1k lebih.. Aku xmampu.. T_T

          Aku sendri tau, aku ni tak keje lagi.. Tapi still pikir nk buat rawatan.. Kadang2 geram dengan diri sendiri.. Penat aku marah hati aku suh sabar, tunggu sampai dapat keje tetap, baru pikir nak buat rawatan kt mane2.. Tapi ntahlah.. Dah setahun 6 bulan aku kawin, tapi xde rezeki lagi..

         Aku ada jugak cuba amalkan Shaklee dgn Jus delima tapi semuanya tak consistant.. ;( .. Minum jus delima kali ni, aku cuba jugak consistant, minum sehari dua kali.. Aku usaha apa yang aku mampu je dulu sekarang ni.. 

         Sambil dok blog walking tadi, aku terpkir ingatkan aku sorang je alami mcm ni.. Ramai lagi kat luar sana, lagi lama dari aku.. Diorang ttap jugak teruskan perjuangan.. Walaupun sometimes tu hampir putus asa.. Aku dpat rasa bila diorang tunggu lama for baby tapi lastly diorang period.. Allah.. Aku pun pernah rasa macam tu.. ;(

          Tak dinafikan pedih hati bila ada orang yg kawin awal dari aku, diorang pregnant dulu.. Aku tumpang happy utk diorang.. Allah nak bg rezeki.. :) Alhamdulillah.. Ada yang tanya, aku bila lagi nak anak? .. Aku bukan xnak, aku nak.. tapi Allah lebih Mengetahui segalanya..

          Bila call umi, umi pun tanya, bila umi nak dpt cucu?... hehe.. Aku gelak ja kuat2.. :) Sebab nak lindung rasa sdih dlm hati.. Kalau umi pun tunggu, aku lagi tunggu.. Sabar ya ummi.. Kak tengah usaha ni.. ;)

         Ibu dgn ayah pun tak sabar nak dpt cucu.. Tak pela, adik ipar aku baru je kawin, nanti xde la ibu ayah harap sgt dekat aku.. Aku bagi adik2 jalan dulu.. Actually, mesti aku sedih jugak nt kalau biras aku mengandung .. Rezeki kita semua tak sama kan? .. Tak pe,. aku tumpang gembira..
 
         Padahal sebelum diorang kahwin lagi, aku dah sedih beria..haha.. Siap nangis malam2 tanya suami "macam mane kalau diorang dpt baby dulu?' .. Masa tanya tu ,aku tahan lagi air mata.. Bila suami aku jawab ' tu rezeki diorang' .. Aku dah mula sebak,, Dah tak leyh tahan dah.. Terus jatuh air mata.. Dy plak kena pujuk aku, dy bagi kata2 semangat.. Aku dah calm down.. hehe.. Saja nak manja tu..

            Untuk suami "harap awak kuat untuk sentiasa disamping saya, saya tau awak terima saya seadanya, terima kasih utk segala pengorbanan awak" .. Untuk umi abah, ibu ayah, " dibah cuba jugak bagi cucu tahun ni..hehe.. harap2 dapat kembar,, aminn!! .. untuk adik2, " sabar ye.. nt kakak bagi anak sedara kembar, jangan sampai letih nak melayan" :p .. Untuk readers, doakan semoga aku dimurahkan rezeki, mudah untuk dikurniakan zuriat, dipermudahkan segala urusan.. Doakan aku sentiasa kuat dan tabah.. 


          
          
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ Cerita di Hari Sabtu ~

 
 
 
 
          Selamat malam readers.. *ade ke orang bace blog ni* :P   Last entry saya cakap nak cerita pasal tempat practikal kan,,.? Saya rase macam nak delaykan dulu sebab ade cerita lain..hehehe.. Harini punye cerita, jadi macam fresh lagi la benda ni..haha.. Nak tau cerita x? 


          Hari ni berjalan sakan tau kite.. Pergi kenduri kawin, pastu g Shah Alam nak cari baju melayu untuk adik beradik laki pakai mase kenduri nanti.. Kenduri sape? Next entry.. hahahaha.. Mula2 masuk SACC, konon2 nak cari Gene Martino.. Bersemangat cari kt situ tapi xda.. Cari la kt internet, rupanya butik di dekat Plaza Alam Sentral.. -..- 


          Jauh plak klo nak jalan ke sana. Kitorang decide g Kompleks PKNS, jalan kaki sebab sebelah je kan.. Dah cari2 satu kompleks, ade yang xde saiz, ade yang corak xcantik, ade yg xde wrna hijau.. Lastly jumpe jugak dekat tempat saya beli baju nikah.. :) .. Lame jugak memilih dekat situ.. Dah jumpa yang berkenan, dah beli baju.. Kitorang balik!! hehe.. Taklah.. 
 
 
          Si boboy adik ipar saya sibuk nk beli beg sekolah.. Sebab beg sekolah dy dah koyak.. Dasyat betul boboy ni.. Saya xtau dy buat ape dekat beg tu smpai putus.. Baru 2bulan sekolah, dah dua beg sekolah yang putus. Tadi beli yang ketiga.. T_T .. Ibu cakap dy seret aje beg tu, tadi ibu beli terus beg roda.. Senang! Harap2 dah xputus sbb tarik beg ade roda.. ;) Boboy baru darjah 1 .. :p


          Dah siap beli, singgah minum dekat The Teapot Dili dekat SACC.. Ingat nak g beli tudung untuk geng perempuan ibu, adik ipar, saya tapi suami saya ada tournament badminton dekat Rawang. So, ibu decide trus balik rumah. Dia xde la skrang ni.. Sebab tu kemainn saya menaip..haha.. Kalau dia ada, macam malu sikit.. :p .. Saya doakan dia menang untuk malam ni.. Perlawanan Persahabatan dgn budak2 Rawang katanya. 

          
          Untuk selingan cerita ni, balik dari jalan2 tadi, mengadu la kat suami konon pening kepala.. Rasa macam nk muntah.. Masa nak hantar dy depan pintu, dy pesan mcam2.. Jangan malu keluar, jangan lupa makan, jangan menangis.. haha.. Saya pun iyekan aje.. Mengadu lagi pening kepala.. Dy tnye knape macam tu? Pastu kannnnnn.. Dy pegang perut! hahaha.. Malu la...


          Tapi memang dah termuntah dalam tandas tadi.. Tapi saja xbagitau dy.. Sebab xnak dy risau.. Dy kan nak g main.. Masa suami pegang perut, terdetik rasa bahagia di hati.. Kalaulah betul ada rezeki.. Alhamdulillah sangat.. T_T .. Dah lama menanti.. Buat masa sekarang, tak nak mengharap apa2 sebab dateline lambat lagi.. Lagipun, tanda2 dah ade.. So, macam xde rezeki lagi.. Tapi tak pe,.. Alhamdulillah sebab perancangan Allah tu ada hikmah.. :) Keep smiling..


Jom tengok gmbar pulak..! 




Suami isteri yang bahagia .. :)

InsyaAllah.. sayang awak sampai ke syurga..

Gambar ni boboy cakap mulut dy tu lesung pipit..hahaha.. :p


Nyawa, cinta, hati, kasih, rindu, sayang hanya untuk suami.. Pelengkap hidup saya .. ;)


         

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS