RSS

~~ Ada hikmah apa yang berlaku ~~

 
 
 
 
 
          Bosan pulak dok sorang-sorang.. Encik suami g main badminton.. Mmg tiap2 malam selsa ng jumaat dy g main.. Tggallah aku sorang kt bilik.. Kadang2 kalau ibu, kluar, aku ikot la.. Takut jgk dok umah sorang.. Dok dalam bilik sorang tu aku tahan lagi ..haha..

          Perkara biasa, bila dok sorang.. mcm2 ku buat.. Tapi malam ni, aku rasa mcam nk baca blog TTCians.. Suram hati aku.. Aku cuba cari kos rawatan dekat LPPKN, dekat hospital kerajaan.. Aku saja cari yang murah. Yela, aku pun xkeja lagi.. Sebelum ni, pernah tanya AN-NUR, tapi kos dy 800- 1k lebih.. Aku xmampu.. T_T

          Aku sendri tau, aku ni tak keje lagi.. Tapi still pikir nk buat rawatan.. Kadang2 geram dengan diri sendiri.. Penat aku marah hati aku suh sabar, tunggu sampai dapat keje tetap, baru pikir nak buat rawatan kt mane2.. Tapi ntahlah.. Dah setahun 6 bulan aku kawin, tapi xde rezeki lagi..

         Aku ada jugak cuba amalkan Shaklee dgn Jus delima tapi semuanya tak consistant.. ;( .. Minum jus delima kali ni, aku cuba jugak consistant, minum sehari dua kali.. Aku usaha apa yang aku mampu je dulu sekarang ni.. 

         Sambil dok blog walking tadi, aku terpkir ingatkan aku sorang je alami mcm ni.. Ramai lagi kat luar sana, lagi lama dari aku.. Diorang ttap jugak teruskan perjuangan.. Walaupun sometimes tu hampir putus asa.. Aku dpat rasa bila diorang tunggu lama for baby tapi lastly diorang period.. Allah.. Aku pun pernah rasa macam tu.. ;(

          Tak dinafikan pedih hati bila ada orang yg kawin awal dari aku, diorang pregnant dulu.. Aku tumpang happy utk diorang.. Allah nak bg rezeki.. :) Alhamdulillah.. Ada yang tanya, aku bila lagi nak anak? .. Aku bukan xnak, aku nak.. tapi Allah lebih Mengetahui segalanya..

          Bila call umi, umi pun tanya, bila umi nak dpt cucu?... hehe.. Aku gelak ja kuat2.. :) Sebab nak lindung rasa sdih dlm hati.. Kalau umi pun tunggu, aku lagi tunggu.. Sabar ya ummi.. Kak tengah usaha ni.. ;)

         Ibu dgn ayah pun tak sabar nak dpt cucu.. Tak pela, adik ipar aku baru je kawin, nanti xde la ibu ayah harap sgt dekat aku.. Aku bagi adik2 jalan dulu.. Actually, mesti aku sedih jugak nt kalau biras aku mengandung .. Rezeki kita semua tak sama kan? .. Tak pe,. aku tumpang gembira..
 
         Padahal sebelum diorang kahwin lagi, aku dah sedih beria..haha.. Siap nangis malam2 tanya suami "macam mane kalau diorang dpt baby dulu?' .. Masa tanya tu ,aku tahan lagi air mata.. Bila suami aku jawab ' tu rezeki diorang' .. Aku dah mula sebak,, Dah tak leyh tahan dah.. Terus jatuh air mata.. Dy plak kena pujuk aku, dy bagi kata2 semangat.. Aku dah calm down.. hehe.. Saja nak manja tu..

            Untuk suami "harap awak kuat untuk sentiasa disamping saya, saya tau awak terima saya seadanya, terima kasih utk segala pengorbanan awak" .. Untuk umi abah, ibu ayah, " dibah cuba jugak bagi cucu tahun ni..hehe.. harap2 dapat kembar,, aminn!! .. untuk adik2, " sabar ye.. nt kakak bagi anak sedara kembar, jangan sampai letih nak melayan" :p .. Untuk readers, doakan semoga aku dimurahkan rezeki, mudah untuk dikurniakan zuriat, dipermudahkan segala urusan.. Doakan aku sentiasa kuat dan tabah.. 


          
          
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment