RSS

~ Result oh Result ~

 
 
 

Beberapa jam yang lepas, saya dah cek result untuk semester lepas.. Alhamdulillah dan bersyukur sangat-sangat sebab tak pernah lagi gagal dalam exam..    Walaupun pointer jatuh sikit daripada yang lepas tapi saya redha sebab berapa banyak yang saya study,,banyak tu jugaklah yang saya dapat.. Tak pernah rase menyesal sebab saya dah lakukan yang terbaik .. * banyaknya sebab saya..hahaha.. :P
 

Yang paling saya teruja nak lompat-lompat sekali bila keputusan saya dan suami saya sama, sebijik, sejibik dan xberubah nombor langsung.. Bahagia bila dapat kongsi nombor yang sama..hikhik.. *ntah hapehape ..Semester lepas pun kami sama-sama dapat dean list dan hanya satu 0.01 ja perbezaan pointer kami.. Sekarang, kami dah sama!! Alhamdulillah.. Jodoh kami sangat kuat.. :D Kami belajar sama-sama dan keputusan  pun sama.. Ya Allah,,rasa mcm xpercaya.. Kekalkan kami dalam rahmat-Mu Ya Allah..Amin~~


Sebab apa pointer turun?


Mungkin Allah nak uji dan bagi pengajaran dekat saya kot...hehe.. Allah sayang saya sebab tu Dia uji.. :D .. Bila saya tersenarai dean list untuk semester lepas,,saya mula leka.. Ada seorang kakak tu cakap, dia xnak tersenarai dalam dean list sebab dia takut dia mula leka.. Subhanallah..baik kan hati dia.. Lepas dia cakap mcm tu, saya tersedar.. Memang saya sedikit leka semester lepas.. saya sedar saya lemah dalam subjek bahasa Arab tapi saya xpernah belajar untuk baiki kelemahan saya.. :'(  Allahu Akbar..  dah lame sedar tapi xberubah jugak,,perangai buruk.. Minta ampun, minta maap, janji xleka lagi.. :(


Sebenarnya, bagi saya, berapa pointer yang kite dapat tu tak penting.. Tak penting?? *tak habis cakap lagi lah.. Bukan xpenting langsung,, penting jugak tapi ilmu yang kita belajar tu lebih penting kan? Dan macam mana pulak kita amalkan ilmu kita tu... Pepatah Arab ada mengatakan "ilmu tanpa amal ibarat pohon yang tidak berbuah" ..  Nak ke pokok yang kita tanam bertahun-tahun,,letak baja,siram air, jaga elok-elok tapi bila kita tunggu hasil langsung tak berbuah..?? .. Na'uzubillah min zaalik.. Ilmu yang sedikit jika sentiasa diamalkan adalah lebih baik daripada ilmu yang banyak tapi tidak diamalkan..






# lepas tengok result, terus call umi .. umi bagi kata-kata semangat.. " xpa kak, nanti sem depan,buat bagi dapat dekan lagi" .. :'( oke umi.. suami saya pun bagi sokongan yang tak pernah putus.. dia sentiasa ada di sisi saya.. Syukur Alhamdulillah.. ^__^ .. Terima kasih abang, umi, abah, ibu, ayah dan semua family.. :) * mcm artis menang ABPBH


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment